Brendan Rodgers færdig i Leicester City

Foto: Rob Newell/Getty Images

Leicester City har besluttet at skille sig af med træner Brendan Rodgers i en gensidig aftale, oplyste Premier League-klubben søndag. Holdet er aktuelt nummer 19 i tabellen og står over for en potentiel nedrykning.

Rodgers’ sidste kamp som træner var lørdagens 2-1 nederlag til Crystal Palace, som efterlod Leicester med 25 point efter 28 kampe. De har ikke vundet en kamp i nogen turnering siden 11. februar og har tabt seks af deres seneste syv kampe.

Leicester vandt sensationelt Premier League-titlen i sæsonen 2015-16, men er nu i fare for at rykke ned efter ni sæsoner i den bedste række.

“Præstationerne og resultaterne i den igangværende sæson har ikke levet op til vores  forventninger. Vi troede, at kontinuitet og stabilitet ville være nøglen til at rette op på vores kurs,” udtalte Leicesters formand Aiyawatt Srivaddhanaprabha.

“Desværre er den ønskede forbedring udeblevet, og med 10 kampe tilbage af sæsonen føler bestyrelsen sig tvunget til at handle nu for at beskytte vores Premier League-status.”

Rodgers kom til Leicester i februar 2019 efter en succesfuld tid hos den skotske klub Celtic, hvor han vandt det skotske mesterskab to gange.

Han førte Leicester til deres første FA Cup-sejr i 2021, da de besejrede Chelsea i finalen og opnåede to femtepladser i træk mellem 2019 og 2021.

Leicester formåede dog ikke at styrke deres trup meget i den sidste transfersæson, efter de sluttede på ottendepladsen. De hentede kun forsvarsspilleren Wout Faes og reservekeeperen Alex Smithies.

“Holdets præstationer under Brendans ledelse taler for sig selv,” tilføjede Srivaddhanaprabha.

“Vi har oplevet nogle af vores fineste fodboldøjeblikke under hans lederskab og vi vil altid være taknemmelige for ham og hans personale for de resultater, de hjalp os med at nå på banen.

“Opgaven i de sidste 10 kampe er klar. Vi skal nu samles – fans, spillere og personale – og vise ro, kvalitet og kampvilje for at sikre vores position som en Premier League-klub.”

Rodgers er den 11. træner, der er blevet fyret i Premier League denne sæson og den 12. trænerafgang. De eneste hold i den nederste halvdel, der ikke har skiftet trænere, er Nottingham Forest og West Ham United.

Assistenttræner Chris Davies har også forladt klubben, og trænerne Adam Sadler og Mike Stowell vil overtage ansvaret for træningen.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024