Michael Schumacher-fanatiker vil starte sit eget Formel 1-hold

Foto: Clive Mason/Getty Images

Michael Schumacher-fanatikeren Calvin Lo håber at kunne lancere sit eget Formel 1-hold. Han ønsker at hjælpe sporten med at vokse på det asiatiske marked.

Hong Kong-milliardær Calvin Lo har længe haft et ønske om at træde ind i Formel 1 med et nyt hold. Han skulle være klar til at gøre sit indtog i 2026, hvor de nye regler træder i kraft.

Den succesfulde forretningsmand har allerede været i dialog med en række af de eksisterende hold. Her har det været på tale, at de potentielt kan slå sig sammen.

Lo fik øjnene op for Formel 1, da han så Schumacher i sin Ferrari i starten af 00’erne og er allerede kædet sammen med Williams. Det vil dog ikke være nogen hindring for at starte sit eget hold.

Foto: Calvin Lo

Med starten af sit eget hold, håber han at kunne hjælpe Formel 1 med at få større succes i Asien. Han mener nemlig, at det er et marked, der ikke er blevet udnyttet nok.

Desuden mener han også, at der er for mange talentfulde kørere, der ikke får en chance i Formel 1. Han peger på, at det skyldes, at der ikke tilstrækkeligt med hold i feltet. Derfor ønsker han at træde ind i sporten med et helt nyt hold.

“Jeg har for tiden seriøse forhandlinger om at involvere mig,” sagde han til Independent.

“F1 har brug for flere hold. Der er for mange talenter i motorsport til ikke at have flere hold.”

“Men når jeg går igennem det, er det meget håbefuldt og meget ambitiøst. Alligevel ville jeg elske at være involveret økonomisk.”

FIA har åbnet processen for ansøgninger for hold, der ønsker at være en del af F1-feltet. En beslutning vil sandsynligvis blive truffet i slutningen af juni, hvorfor Lo fortsat har mere tid til at arbejde på sin plan.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024