Imola undgår kæmpe bøde for aflysning af Formel 1-løb

Foto: Carlo Bressan/Anadolu Agency via Getty Images

Imola slipper for at betale en stor bøde på trods af aflysningen af Emilia Romagna Grand Prix.

Uhørte mængder regn gennem en længere periode førte til oversvømmelser af vejene i den italienske region. Både banen og paddocken endte også med at blive ramt af oversvømmelser.

Da Emilia Romagna-regionen havde brug for alle tilgængelige ressourcer i forbindelse med oversvømmelser, var man nødt til at aflyse det italienske grandprix. Her spillede risikoen for en reel oversvømmelse af banen også ind.

Men den ikoniske bane slipper for at betale den store bøde på 20 millioner pund, da løbets aflysning er blevet mærket som en såkaldt ‘Force Majeure’ af FIA, skriver Daily Mail.

Det skyldes, at der ikke var noget, som Imola kunne have gjort for at forhindre aflysningen af løbet. De lokale ressourcer var naturligvis fokuseret på at hjælpe regionen efter de massive oversvømmelser.

Som regel vil det blive påkrævet, at der ved en aflysning betales en bøde på 20 millioner pund. I dette tilfælde bliver bøden dog droppet, da omstændighederne gør, at arrangørerne ikke selv er skyld i aflysningen.

Coronavirus medførte også, at disse bøder blev annulleret for baner som Monaco, Montreal og Circuit of the Americas. Disse baner var ikke værter for løb i 2020-sæsonen, selvom det var planlagt.

Andre løb, der aflyser et planlagt grandprix uden grønt lys fra Formel 1 og FIA, står dog til en stor bøde. Det vil derfor koste dyrt for en arrangør, hvis de må droppe løbet.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024