Yamaha-boss Massimo Meregalli: ‘Vi ødelægger vores sport!’

Foto: Steve Wobser/Getty Images

Yamaha-boss Massimo Meregalli har langet ud efter, hvordan FIM-stewards absolut ‘skal finde nogen at straffe’. Dette mener han er skadeligt for MotoGP.

I forbindelse med det franske MotoGP blev der afholdt et møde mellem kørere og stewards. Her var der mulighed for at indgive klager og diskutere potentielle løsninger på disse. Desværre er de foreslåede løsninger ikke blevet taget i brug.

Flere kørere har påstået, at kun 24 timer senere, havde stewards valgt at undlade at implementere de forslåede ændringer.

Yamaha-duoen Fabio Quartararo og Franco Morbidelli blev begge straffet ved det spanske MotoGP for hændelser, som deres hold følte var uretfærdige.

Teamchef Meregalli udtalt sig til BT Sport dagen efter mødet i Le Mans, hvor han udtalte kritik.

“Det er ikke nyt, hvad der skete i Jerez. Vi var virkelig skuffede,” sagde han.

“Men nogle gange føler jeg, a det næsten er nytteløst, når vi klager. Fordi indtil videre er der ikke blevet gjort noget.”

“Vi disse problemer sidste år, og vi står over for de samme problemer i år. Problemet er ikke op til os. Nogen over os skal beslutte det.”

“Jeg håber, at nogen vil tage en beslutning baseret på alle ulykkerne og straffene. Vi er i en situation, hvor vi ødelægger vores sport. Vi plejede at køre. Nu skal de finde nogen at straffe hver gang.”

Aprilias Aleix Espargaro insisterede vredt på, at han ikke længere ville tale om stewards i resten af denne sæson. Det skyldes, at han ikke har nogen tro på, at problemerne vil blive løst.

Luca Marini fra Mooney VR46 hævdede endda, at han havde spurgt stewarderne, om det ville give straf at være i kontakt med og forstyrre en anden motorcykel. Men da han blev rørt af Brad Binder, greb stewards ikke ind, sagde han.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024