Holger Rune rykker op på verdensranglisten

Foto: Antonietta Baldassarre/Insidefoto/LightRocket via Getty Images

Holger Rune tabte ganske vist sin finale mod Daniil Medvedev, men han kan alligevel glæde sig over fremgang på verdensranglisten.

I de seneste tre ud af fire turneringer, har danske Holger Rune sikret sig en plads i finalen. Desværre er det kun blevet til sejr i en enkelt af dem.

De tre finalepladser har dog betydet, at den unge dansker har indkasseret en del point til verdensranglisten. Ved mandagens opdatering har dette givet ham et løft.

På den officielle rangliste, der mandag er blevet offentliggjort på ATP’s hjemmeside, ligger Rune nu nummer seks. Det er den bedste placering, han nogensinde har haft på listen.

Finalepladsen gav ham point nok til at overhale russiske Andrey Rublev. Havde han derimod vundet finalen i ATP 1000-turneringen i Rom mod Daniil Medvedev, havde han nu været tæt på at overhale Stefanos Tsitsipas på femtepladsen.

Helt i toppen af listen har der også været udskiftning, da spanske Carlos Alcaraz igen er at finde på førstepladsen. Desuden er Medvedev også rykket frem på listen, hvorfor han nu er at finde på en andenplads.

Inden denne opdatering, var det serbiske Novak Djokovic, der indtog førstepladsen. Han befinder sig nu på en tredjeplads. Du kan se hele top-10 herunder:

Carlos Alcaraz
Daniil Medvedev
Novak Djokovic
Casper Ruud
Stefanos Tsitsipas
Holger Rune
Andrey Rublev
Jannik Sinner
Taylor Fritz
Felix Auger-Aliassime

Den næste store turnering for Rune og resten af top-10, bliver French Open. Den franske Grand Slam-turnering begynder den 28. maj.

Danske Rune bliver spået til at have gode chancer for at gå hele vejen i den store turnering. Hvis det skal blive en realitet, bliver han dog nødt til at finde sit bedste niveau frem.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024